Instructies

4 personen
800 g Vastkokende aardappelen
1

Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

200 g bloemkolen, 100 g augurken
2

Snijd de bloemkool en de augurken in kleine stukjes.

200 g opgelegde zilveruitjes, 2 el kurkuma, 30 g bloem, 1 el currypoeder, 3 el suiker
3

Stoof de zilveruitjes, de bloemkool en de augurk aan in wat boter en strooi er de kurkuma, de bloem, het currypoeder en de suiker over.

2 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 1 tl mosterd
4

Voeg de laurier, de kruidnagels en de mosterd toe.

0,3 l azijn, 1 snuifje zout, 0,3 l Water
5

Laat even stoven en voeg er de azijn en het water en een flinke snuif zout aan toe.

6

Breng de pickles aan de kook en laat 3 minuten doorkoken.

zout
7

Proef en voeg eventueel wat extra azijn, suiker of zout toe en stort de pickles in potten.

8

Laat de pickles afkoelen in de koelkast.

400 g fijne groene boontjes
9

Kuis de boontjes en kook ze in hetzelfde water als de aardappelen gaar.

200 g bloemkoolroosjes
10

Voeg de rest van de bloemkoolroosjes toe en laat even meekoken.

11

Spoel de boontjes, de bloemkool en de aardappelen onder koud water en laat ze uitlekken.

1 eierdooier, 3 el mosterd, 0,05 l arachideolie, 1 scheutje dragonazijn
12

Doe voor de vinaigrette salée de dooier met de azijn, de mosterd en een scheutje water in een maatbeker, kruid met peper en zout en mix er de olie onder.

13

Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.

4 koteletten, Olijfolie, grof zout en peper
14

Wrijf de koteletten in met wat olijfolie en kruid ze met peper en grof zout.

15

Leg ze op de grill en rooster ze op beide kanten 6 minuten. Afhankelijk van de dikte van de kotelet wat korter of langer.

16

Pel de gekookte aardappelen en snijd ze in stukken.

17

Leg wat gekookte boontjes, bloemkool en stukken aardappel op een bord. Lepel de vinaigrette erover.

2 stengels lente-uien
18

Snipper wat lente-ui fijn en strooi het over de groenten en de aardappelen.

19

Leg er reepjes van de gegrilde kotelet bij en werk af met een lepel verse pickles.