Laat het varkensgebraad op kamertemperatuur komen. Kruid het rondom met peper en zout.
3
Verhit een stevige klont boter in een cocotte. Leg het vlees in de pan met de vetlaag naar beneden en korst het rondom aan.
4
Pel de ui en snijd hem in stukken. Schil de wortel en snijd hem ook in stukken. Kneus en pel de knoflook.
5
Haal het vlees uit de pan als het rondom mooi gekleurd is.
6
Steek de kruidnagel eventueel in de wortel. Verspreid de ui, wortel en knoflook over de bodem van de pan. Doe er laurier, tijm en rozemarijn bij. De groenten zorgen ervoor dat het vlees niet aanbrandt wanneer het in de oven staat.
7
Leg het vlees op de groenten met de vetkant naar boven en zet een deksel op de pan. Laat het garen in de oven. Reken op ongeveer 25 tot 30 minuten gaartijd per kilogram vlees.
8
Haal het vlees uit de oven en leg het in een grote ovenschaal met de vetkant naar beneden. Verpak het goed in aluminiumfolie en laat het zeker een half uur rusten.
lightbulb_outline
TIPHet rusten is cruciaal. Zet de oven eventueel op 30 °C om het vlees (onder folie) warm te houden.
9
Giet de groenten en het braadvet door een zeef. Hou het braadvocht bij voor de saus.