Instructies
4 personen
De banketbakkersroom
4 eieren
1
Splits de eieren. Vries de eiwitten in voor later gebruik.
100 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker met de keukenmachine tot ruban.
50 g vanillepuddingpoeder
3
Klop er het vanillepuddingpoeder door.
0,5 l melk, 1 vanillestok, 0,5 el kaneel
4
Verwarm de melk op het vuur. Snijd de vanillestokken in de lengte open. Schraap er met een scherp mes de zaden uit en doe ze bij de melk. Leg de vanillepeulen ook in de melk. Doe er flink wat kaneelpoeder bij.
5
Haal de peulen uit de melk.
6
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Doe de ruban bij de rest van de melk en laat op een matig vuur binden. Blijf roeren tot het pudding wordt.
7
Doe de pudding in de kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien tot de pudding volledig is afgekoeld.
250 g mascarpone
8
Roer de mascarpone door de afgekoelde pudding. Stort alles in een grote schaal en dek af met huishoudfolie. Duw de folie tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt.
9
Laat de mascarponepudding opstijven in de koelkast.
De rozijnen met rum
0,1 l rum, 0,1 l porto, 0,1 l Water, 100 g kristalsuiker, 1 Steranijs
10
Verwarm de rum met de porto, het water, de suiker en de steranijs in een steelpan.
100 g rozijnen
11
Giet het over de rozijnen.
12
Laat de rozijnen wellen.
Afwerken en serveren
3 peren, 0,25 citroenen
13
Schil de peren en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers er de citroen over uit en meng goed.
14
Giet de rozijnen af maar houd het weekvocht bij.
15
Haal de steranijs tussen de rozijnen uit.
16
Doe de pudding in een spuitzak.
200 g peperkoek
17
Verkruimel een derde van de peperkoek.
18
Leg de verkruimelde peperkoek op de bodem van een schaal. Schep er een derde van de rozijnen over en enkele lepels van het weekvocht. Doe er een derde van de peren en een derde van de pudding over.
50 g Chocolade
19