Instructies
4 personen
Voor de hazelnotentaart
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
4 eierdooiers, 100 g suiker
2
Doe de dooiers met de suiker in de keukenmachine en klop ze tot een bleke, luchtige massa (ruban).
200 g hazelnoten
3
Doe de hazelnoten in de blender en mix ze fijn.
130 g malse boter, 3 el praliné pasta
4
Voeg de boter, de pralinépasta en de gemalen noten toe aan de ruban en laat de machine even draaien.
110 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje grof zout
5
Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuif zout toe en laat weer even draaien.
4 eiwitten, 100 g suiker
6
Klop de eiwitten stijf en voeg er de suiker aan toe.
7
Spatel het zoete eiwit onder het hazelnotenbeslag.
8
Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
9
Stort het beslag in de taartvorm en bak de taart 40 minuten op 175 °C.
Voor de mousse van tiramisu
1 gelatineblaadje (3,5 g/stuk)
10
Laat de gelatine weken in koud water.
3 eierdooiers
11
Klop de dooiers met de suiker tot ruban. Hou de eiwitten apart.
1 scheutje Room, 1 scheutje amaretto
12
Warm de room met de amaretto op in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de room.
13
Schenk de room bij de ruban en meng voorzichtig.
500 g mascarpone
14
Klop de mascarpone onder de ruban.
1 vanillestokje
15
Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze toe.
3 eiwitten
16
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de mascarponemengeling.
17
Schep alles in een spuitzak en laat de mousse opstijven in de koelkast.
De afwerking
18
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen.
bloemsuiker
19
Strooi bloemsuiker over de taart en snijd er een stuk uit.
20
Leg het stuk op een bordje en spuit er een dot tiramisu mousse bij.
cacaopoeder
21