Instructies

4 personen
800 g frietaardappelen
1

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

1 ajuin, 1 teentje Look
2

Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er een fijngesneden ui in aan. Plet de look en voeg hem toe.

3 stengels selder, 1 courgette, 2 Wortels
3

Snijd de rest van de groenten in blokjes: de selder, de wortelen en de courgette. Voeg ze toe aan de ui en de look in de pan.

40 g Tomatenpuree, 4 el ketchup, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje paprikapoeder
4

Voeg er de tomatenpuree aan toe, gevolgd door de ketchup. Kruid met currypoeder, cayennepeper en paprikapoeder en voeg er enkele takjes tijm en wat laurier aan toe. Meng alles onder elkaar en laat even stoven.

1 scheutje whisky, 0,3 l visfumet
5

Voeg de whiskey eraan toe en laat de drank even wegkoken. Blus met de visfumet, kruid met wat zout, breng de saus aan de kook en laat even inkoken.

4 tomaten
6

Snijd de tomaten in en verwijder de kroontjes. Emondeer de tomaten kort in hetzelfde water als dat van de aardappelen en spoel ze onder koud water. Houd ze nog even apart.

3 eierdooiers, 1 snuifje nootmuskaat
7

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur. Draai de aardappelen door een passe-vite. Voeg de dooiers toe en kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Voeg zeker geen melk of boter toe aan de puree, want dan behouden de pommes duchesse hun vorm niet in de oven.

8

Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit de puree in torentjes op een ovenschaaltje en laat ze kleuren onder de grill.

0,1 l Room
9

Schenk de room bij de saus en laat nog even koken.

2 tongscharren
10

Zet een grote pan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Knip de graten en de kop weg. Spoel de vis even onder koud water en dep hem droog. Kruid de vis met peper en zout en bak hem in de boter.

1 bosje Bieslook, dragon
11

Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes tomaat in blokjes en snij dwat bieslook en dragon fijn.

12

Schep de gebakken vis op een groot bord en schik er een torentje puree bij. Lepel wat saus over de vis en werk af met blokjes tomaat en wat groene kruiden.