Instructies

4 personen
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
1

Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringetjes. Gaar ze in een kommetje met rode wijnazijn.

0,6 l Water, 200 g couscous
2

Zet de kookpot met water op het vuur. Breng op smaak met kippenkruiden, raz-el-hanout en een dopje saffraan. Kruid nog af met zout. Voeg er de couscous aan toe als het water kookt.

TIPje hebt altijd 3 keer zoveel water nodig als couscous.
80 g pijnboompitten
3

Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Rooster er flink wat pijnboompitten in. Laat ze nadien even uitlekken op een vel keukenpapier.

handvol kervelpluksels, 0,5 teentjes Look, 0,1 l olijfolie, peper, zout, 1 citroen
4

Neem een kom en rasp er een half teentje look in. Snijd wat kervel fijn en voeg ook toe aan de kom. Ga kort met het mes door de pijnboompitten en doe ook in de kom. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. Werk af met wat zeste van citroen en een beetje citroensap. Meng de pesto goed onder elkaar.

5

Giet de couscous door een zeef als ze klaar is en spoel onder koud water tot het water helder is.

zout, peper, 1 scheutje olijfolie, tomaten
6

Neem een grote slakom. Snijd de tomaten willekeurig (schijfjes, blokjes, partjes, …) en leg ze in de slakom. Voeg er de gegaarde sjalotten, zout en peper aan toe. Giet er olijfolie en een beetje van de rode wijnazijn in waar de sjalotten eerder in gaarden. Meng de tomatensalade goed onder elkaar.

7

Schik de tomatensalade op een bord.

peper, zout, 200 g Zwarte olijven, 80 g Parmezaanse kaas
8

Werk de couscous af met peper en zout en strooi wat over de tomaten. Doe een lepel van de kervelpesto over de salade en schik er enkele olijven op. Werk het bordje af met enkele schilfers parmezaan.