Instructies

4 personen
1

Laat de grill van de oven voorverwarmen.

4 eieren
2

Kook de eieren 7 minuten en spoel ze onder koud water.

5 asperges
3

Schil de asperges, snijd ze in twee en breng ze in gezouten water aan de kook.

3 eierdooiers, 1 scheutje dragonazijn, 3 el mosterd, 0,2 l arachideolie, 1 scheutje Water
4

Doe de dooiers met een scheut water, een scheut azijn en de mosterd in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet de olie er al mixend bij, tot je een gebonden mayonaise hebt. Kruid met peper en zout.

5

Spoel de asperges onder koud water wanneer ze gaar zijn en laat ze uitlekken.

peterselie, dragon, Bieslook, 2 stengels lente-uien
6

Snipper de peterselie, dragon, bieslook en de lente-ui fijn en doe alles in een kom.

7

Pel de eieren, hak ze fijn en doe ze bij de groene kruiden.

8

Snijd de onderste helft van de asperges fijn en voeg ze toe. Snijd de punten (bovenste helft) van de asperges in de lengte in twee en hou ze even apart.

0,5 Citroen zeste
9

Voeg er enkele eetlepels verse mayonaise aan toe en meng alles. Kruid het geheel met peper en zout en rasp er wat schil van een citroen bij.

Zuurdesembrood (rogge)
10

Snijd plakken van het brood, sprenkel er wat olijfolie over en rooster het brood in de oven.

tuinkers, 200 g Gerookte ham (in dunne plakjes)
11

Schik de stukken geroosterd brood op een plank en schep er wat eiersla op, gevolgd door de ham en de aspergepunten. Werk af met een toef tuinkers.