Instructies

4 personen
400 g Aardperen, 0,5 l melk, 1 teentje Look, laurier
1

Schil de aardperen, snijd ze in blokjes en doe ze in een pot met de melk en wat water. Voeg er een teentje look, een snuifje grof zout en de laurier aan toe en breng het geheel aan de kook.

400 g boschampignons
2

Kuis de champignons en snijd ze in grote stukken.

4 sneetjes Zuurdesembrood, 1 scheutje olijfolie
3

Snijd het brood in dikke plakken, sprenkel er wat olie over en schuif ze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten.

4 el ricotta, 1 citroen
4

Schep de ricotta in een kommetje en rasp er de schil van een citroen bij. Doe er ook wat sap van de citroen bij en kruid met peper en zout.

1 scheutje Room, 30 g boter
5

Giet de aardperen door een zeefje en duw er wat vocht uit. Doe de aardperen in de pot van de blender en voeg er een scheutje room en een klontje boter aan toe. Mix alles tot een gladde crème.

platte peterselie, 1 een klontje boter, 1 teentje Look
6

Zet ondertussen een grote pan op het vuur en laat ze warm worden. Laat een klont boter smelten en pel een teentje look. Bak de champignons in de hete boter en voeg er wat fijngesnipperde peterselie aan toe. Kruid met peper en zout.

7

Haal de toasten uit de oven en bedek ze met een laagje crème van aardpeer. Lepel de boschampignons erover en werk het geheel af met een lepeltje ricotta.