Instructies

4 personen
1

Verwarm een grillpan op het vuur.

olijfolie, 1 courgette, peper, zout
2

Doe wat olijfolie in een schaal. Snijd de courgette in lange, dunne plakken met de mandoline en leg ze in de olie. Kruid met peper en zout.

appelazijn
3

Grill de courgetteplakken aan beide zijden kort in de grillpan. Laat ze wat afkoelen en giet er een scheutje appelazijn over.

1 komkommer, olijfolie, appelazijn, peper, zout
4

Snijd de komkommer rond de zaadjes in fijne plakken met de mandoline. Leg ze in een kom. Giet er een scheut olijfolie en wat appelazijn over. Kruid met peper en zout. Laat even marineren.

1 Romeinse sla
5

Was de sla en scheur de buitenste blaadjes in stukken.

1 avocado
6

Pel de avocado. Snijd het vruchtvlees in fijne repen.

4 sneetjes Zuurdesembrood
7

Besprenkel het zuurdesembrood aan beide kanten met olijfolie. Rooster het aan beide kanten in de grillpan.

200 g kruidenkaas, gerookt paprikapoeder, grof zout
8

Bestrijk elke snee brood met een laagje kruidenkaas. Leg er wat sla, enkele repen gemarineerde komkommer, een beetje gegrilde courgette en een paar reepjes avocado op. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder en grof zout.

2 blikje sardines, handvol tuinkers
9

Trek de sardines in twee en leg ze op de boterhammen. Werk af met een toef tuinkers.