Instructies

4 personen
1

Verwarm de ovengrill.

1 Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, olijfolie
2

Snijd vier dikke sneden brood. Leg ze op een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze onder de ovengrill. Draai ze halverwege de baktijd om.

boter
3

Smelt een klont boter in een pan.

500 g champignons, peper, zout
4

Borstel de champignons en snijd of scheur ze in grote stukken. Bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.

TIPBak altijd eerst de champignons en doe er dan pas de sjalot en de knoflook bij. Anders gaan de champignons stoven in plaats van bakken.
1 Sjalotten
5

Pel en halveer de sjalot. Snijd in halve ringen. Stoof aan met de champignons.

1 teentje Look
6

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de champignons.

peper, zout, 4 eieren
7

Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

boter
8

Smelt een klontje boter in een tweede pan. Maak roereieren. Ze mogen nog wat ‘sappig’ zijn.

200 g blauwe kaas
9

Doe wat roerei op de toast. Schep er gebakken champignons op. Verkruimel er een beetje blauwe kaas over.

0,5 bosjes Bieslook
10

Snipper de bieslook. Werk de toast af met de bieslook.