Instructies
4 personen
125 g rijst
1
Kook de rijst gaar in gezouten water en spoel hem kort.
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 40 g gember
2
Laat een scheutje olie heet worden in een steelpan. Pel de sjalotten, snijd ze in reepjes en stoof ze in de olie. Schil de gember, snijd in reepjes en stoof mee aan.
0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look
3
Haal de zaadjes uit de chilipeper, snijd de peper fijn. Pel de look, snipper fijn en stoof beide aan.
1 limoen, 100 g kokossuiker, 1 tl Tamarindepasta, 1 scheutje Vissaus
4
Pers het limoensap erbij en voeg de kokossuiker, de tamarindesaus, een scheutje water en een flinke scheut vissaus toe.
TIPHeb je geen kokossuiker? Gebruik dan gewone bruine suiker.
5
Breng het geheel aan de kook en laat de saus op een zacht vuur sudderen.
4 eieren
6
Doe de eieren in een kom en kluts samen met een scheut vissaus.
2 teentjes Look, 1 ajuin, 30 g gember, 1 pakje babymaïs, 200 g sluimererwten
7
Pel de look en de ui en schil de gember. Snijd de ui, de look, de gember, de mini-maïs en de sluimererwten fijn.
1 scheutje arachideolie, 4 el bloem, 4 el maïzena, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 4 trout
8
Zet een grote pan op een vuur met een flinke scheut arachideolie. Doe de bloem met de maïzena in een schaal en meng beide. Kruid de vis met peper en zout, haal door de bloem en de maïzena en bak elke zijde ongeveer 5 minuten in de hete olie.
1 scheutje arachideolie
9
Zet een wokpan op een vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Giet het eimengsel in de olie. Laat even bakken tot je een mooie omelet hebt en draai ze tenslotte nog even om. Haal de omelet uit de pan en hou even apart.
1 tl rode currypasta, 200 g diepvrieserwten
10
Schep de ui, de look en de gember in de wok. Voeg de rode currypasta toe en laat kort meebakken. Voeg de fijngesneden sluimerwten, mini-maïs en de erwtjes toe.
11
Schep de gare rijst bij de groenten en laat het goed meebakken. Snijd de omelet in stukken en meng ze onder de rijst.
4 stengels lente-uien, koriander
12