Instructies
4 personen
1 pakje Bimi, 200 g sojabonen, bicarbonaat
1
Snijd het onderste topje van de bimi en zet ze in kokend water met bicarbonaat. Doe er ook de sojabonen bij en laat nog 2 minuten koken.
0,33 Daikon, 0,33 komkommers, 1 Wortel
2
Snijd ⅓ van de daikon en ⅓ van een komkommer. Schil de wortel en de daikon. Snijd de groenten in dunne plakjes met een mandoline. Zet intussen een andere pot water op het vuur.
3
Giet de bimi en sojabonen af en laat afkoelen onder koud water.
250 g sobanoedels
4
Laat de noedels drie minuten koken in het kokende water.
5
Snijd de plakjes komkommer, daikon en wortel in hele fijne reepjes (julienne). Bewaar de groentereepjes in een kom met ijsblokjes en water om krokant te worden.
6
Giet de sobanoedels af en spoel met koud water.
0,05 l sojasaus, 3 el ahornsiroop, 4 el Sushiazijn, 1 el chilisaus, 20 g gepekelde gember, 1 scheutje sesamolie, 0,5 teentjes Look, 1 toefje sriracha, 0,5 limoenen
7
Doe de gepekelde gember en een half teentje look in de keukenrobot. Giet er de ahornsiroop (of honing), sriracha, zoetzure chilisaus, sesamolie, sojasaus en rijstazijn bij de gember. Werk af met het sap van een halve limoen. Laat de keukenrobot draaien tot de saus mooi glad is.
1 scheutje arachideolie
8
Laat een pan met een likje neutrale olie goed heet worden.
9
Doe wat noedels, gekookte groenten en rauwe groenten in een kommetje. Giet er wat van de dressing over.
400 g zalm
10
Leg de stukken zalm in de verhitte olie en bak kort en hevig aan. Draai de stukken zalm om en giet de rest van de dressing over de stukken zalm. Zorg ervoor dat alle kanten goed dichtgeschroeid zijn.
11
Snijd de zalm in dunne plakjes, verdeel de plakjes over borden en schep er wat van de noedelsalade bij.
12