Instructies
4 personen
2 teentjes Look, 50 g gember, 1 chilipeper, 1 scheutje olijfolie
1
Snipper de chilipeper fijn en doe hem in een kom. Pel de look en rasp erbij. Schil de gember en rasp hem er ook bij. Voeg er vervolgens een flinke scheut olijfolie aan toe.
1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
2
Voeg er de kurkuma, de komijn, gerookt paprikapoeder en ras el hanout aan toe en meng alles onder elkaar.
4 kippenbouten
3
Snijd de kippenbouten in twee en meng ze onder de kruidenpasta.
4
Laat een scheut olie heet worden in de tajine.
2 ajuinen
5
Pel de uien, snijd ze in halve maantjes en stoof ze aan in de olie.
verse tijm, 1 snuifje zout
6
Leg de stukken gemarineerde kip op de uien en voeg er 4 dl water, een flinke snuif zout en enkele takjes tijm aan toe.
0,2 l Kippenbouillon
7
Breng ondertussen de bouillon voor de couscous aan de kook.
1 teentje Look, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje komijn
8
Pel de look en rasp bij de gemarineerde kip. Schil de gember, snipper fijn en voeg toe. Voeg er vervolgens een snuif kurkuma, een snuif komijn en een snuifje kardemom aan toe.
200 g couscous
9
Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon over. Laat de couscous enkele minuten wellen.
0,5 bosjes krulpeterselie
10
Snipper de peterselie fijn en houd even apart.
1 gezouten citroen
11
Snijd de gezouten citroen in twee en haal het binnenste eruit. Snijd de schil in reepjes.
200 g groene olijven
12
Schep de groene olijven in de tajine en laat ze even mee opwarmen.
13
Verdeel de reepjes zoute citroen en de peterselie over de tajine.
14