Snipper de chilipeper fijn en doe hem in een kom. Pel de look en rasp erbij. Schil de gember en rasp hem er ook bij. Voeg er vervolgens een flinke scheut olijfolie aan toe.
Pel de look en rasp bij de gemarineerde kip. Schil de gember, snipper fijn en voeg toe. Voeg er vervolgens een snuif kurkuma, een snuif komijn en een snuifje kardemom aan toe.
200 g couscous
9
Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon over. Laat de couscous enkele minuten wellen.
0,5 bosjes krulpeterselie
10
Snipper de peterselie fijn en houd even apart.
1 gezouten citroen
11
Snijd de gezouten citroen in twee en haal het binnenste eruit. Snijd de schil in reepjes.
200 g groene olijven
12
Schep de groene olijven in de tajine en laat ze even mee opwarmen.
13
Verdeel de reepjes zoute citroen en de peterselie over de tajine.