Instructies

4 personen
800 g kalfsvlees
1

Doe de stukken kalfsvlees in een kom en voeg er een snuif zout aan toe.

1 chilipeper
2

Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.

30 g gember, 2 teentjes Look
3

Rasp er de gember en de look bij.

1 scheutje olijfolie, 1 snuifje ras el hanout, komijn, kurkuma, gemalen korianderzaad en paprikapoeder
4

Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe en kruid met ras el hanout, kurkuma, gemalen korianderzaad, komijn en paprikapoeder. Meng alles goed onder elkaar.

2 uien, 2 dopjes saffraan
5

Snijd de uien in slierten, stoof ze aan in olie en voeg er de saffraan aan toe.

200 g groene olijven (dikke), 1 kaneelstokje, 0,4 l Kippenbouillon
6

Voeg de stukken vlees toe en doe de olijven, de kaneelstok en de kippenbouillon erbij.

Tijm en laurier
7

Voeg de fijngesneden tijm en enkele laurierblaadjes toe. Zet het deksel op de tajine en laat het geheel 45 minuten zacht stoven.

1 Sjalotten, 1 teentje Look
8

Snijd de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in wat olie.

1 courgette
9

Snijd de courgette in blokjes en stoof ze mee aan.

tijm
10

Snipper de tijm fijn en voeg hem toe aan de courgette.

200 g couscous
11

Strooi de couscous bij de groenten, bevochtig met water of kippenbouillon, kruid met peper en zout en zet er een deksel op. Laat de couscous 10 minuten wellen.

1 Opgelegde citroen
12

Snijd de opgelegde citroen in vier, snijd het vruchtvlees van de schil en snijd de schil in reepjes.

1 klont boter
13

Roer een klontje boter onder de gewelde couscous.

0,5 bosjes peterselie
14

Werk de tajine af met wat peterselie en de reepjes zoute citroen. Serveer met de couscous.