Instructies

4 personen

De tajine

1

Verwarm de tajine op het vuur.

600 g kippenbouten, kippenkruiden, peper, zout
2

Snijd het vlees van de kippenbouten in stukken. Kruid met kippenkruiden, peper en zout.

olijfolie, 4 el honing
3

Verwarm een scheut olijfolie in de tajine en bak er de kip in aan. Lepel er de honing over en laat even karamelliseren.

0,5 citroenen
4

Pers er de citroen over uit.

1 Wortel, 0,5 pastinaak, 0,5 courgettes, 0,5 ajuinen, 1 teentje Look, 1 stengel prei
5

Schil de wortel, de pastinaak en de courgette en snijd ze in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd ze grof. Maak de prei schoon en snijd hem in stukken.

ras el hanout, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper
6

Doe de ui en de knoflook bij de kip en laat even mee bakken. Voeg er dan de rest van de groenten aan toe en kruid met ras-el-hanout, komijnpoeder, paprikapoeder en cayennepeper.

0,1 l Kippenbouillon
7

Bevochtig met wat kippenbouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.

0,25 gepekelde citroen, 20 g gember
8

Haal het vruchtvlees uit de gepekelde citroen en snijd de schil in stukjes. Doe de schil bij de tajine. Schil de gember en rasp hem er ook bij.

9

Zet een deksel op de tajine en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.

De couscous

0,2 l Kippenbouillon, kurkuma, currypoeder
10

Verwarm de kippenbouillon op het vuur en breng op smaak met een flinke snuif kippenkruiden, kurkuma en kerriepoeder.

250 g couscous
11

Giet de warme bouillon over de couscous en kruid met peper en zout. Laat wellen.

TIPJe kunt de couscous ook 10 minuten in de stoomoven garen op 105 °C.

Afwerken en serveren

0,5 bosjes bladpeterselie
12

Snipper de peterselie.

13

Serveer de tajine met couscous. Werk af met de gesnipperde peterselie.