Instructies

4 personen

De kruiden

2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaden, 0,5 el Zwarte peperbollen
1

Verhit het koriandergraan, het komijnzaad en de peperbolletjes een paar minuutjes in een steelpan. Zo komen de aroma’s van de kruiden vrij. Zodra de kruiden knisperen, giet je ze in de vijzel.

2 teentjes Look, 0,5 tl kaneelpoeder, 1 tl ras el hanout, 1 stuk gember, olijfolie
2

Stamp de kruiden tot een fijn poeder. Voeg de look, het kaneelpoeder en de Râs al Hânout toe. Rasp er de gember over en voeg een scheutje olijfolie toe. Plet alles tot een smeuïge kruidige massa.

Het vlees

3

Verwarm de tajine voor op het fornuis. (Let op: als je tajine recent in water geweekt werd, zal er flink wat stoom van af komen! Dat is perfect normaal.)

800 g lamsschouders
4

Versnij het lamsvlees in grote dobbelstenen, vergelijkbaar met ons klassiek Belgisch stoofvlees. Doe de stukken lamsvlees in een kom en giet er het kruidenmengsel over. Roer even om.

olijfolie
5

Giet een scheut olijfolie in de hete tajine en kleur hierin de gemarineerde stukken vlees aan elke zijde.

6

Voeg vervolgens een beetje water toe en zet het deksel op de tajine. Laat het vlees een kwartier verder garen op een matig vuur.

De groenten

2 stengel bleekselder, 1 Wortel, 0,5 aubergine, 0,5 courgettes, 2 el Munt, 2 el koriander
7

Maak intussen de groenten schoon en snij ze in grove stukken.

zout
8

Voeg dan de groenten toe. Leg de hardste groenten in het midden van de schaal (selder, wortel). De zachte groenten leg je aan de rand van de schaal (courgette, aubergine). Laat alles nog een kwartier sudderen. Voeg naar smaak een beetje zout toe.

9

Controleer of alle groenten gaar zijn. Strooi snippers verse munt en koriander over het gerecht en serveer de stoofschotel aan je tafelgenoten.

10

Serveer dit gerecht bv. met couscous.