Instructies

4 personen
1

Breng water met zout aan de kook in een grote kookpot voor de pasta.

olijfolie
2

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.

4 kipfilets, peper, zout
3

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout. Bak ze in de olie.

200 g Gezouten spek
4

Snijd het spek ook in blokjes en bak ze met de kip.

2 Sjalotten, 2 teentjes Look
5

Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Kneus de pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

6

Haal de kip en het spek uit de pan. Stoof de sjalot en de knoflookpulp in dezelfde vetstof.

0,5 chilipeper
7

Snipper de chilipeper en stoof hem mee aan.

1 aubergine
8

Snijd de aubergine in blokjes en bak met de rest van de groenten. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.

1 courgette, gerookt paprikapoeder
9

Snijd de courgette in blokjes. Doe de blokjes in de pan als de aubergine wat gebakken is. Kruid met gerookt paprikapoeder.

40 g Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn
10

Doe er de tomatenpuree bij en laat kort mee bakken. Giet de wijn in de pan en maak de aanbaksels op de bodem los (deglaceren). Laat inkoken.

Provençaalse kruiden, zout, 800 g Tomatenblokjes
11

Kruid met Provençaalse kruiden en zout. Giet er de tomatenblokjes bij.

12

Doe de kip en het spek weer bij de saus en laat verder garen onder deksel.

olijfolie, 100 g pijnboompitten
13

Verwarm wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

500 g tagliatelle
14

Kook de pasta gaar in het water.

2 bol Mozzarella
15

Scheur de mozzarella in stukken.

16

Giet de pasta af.

basilicum
17

Serveer de pasta met de saus, in stukken gescheurde mozzarella en geroosterde pijnboompitten. Werk af met enkele blaadjes basilicum en eventueel een likje olijfolie.