Instructies
4 personen
1
Verwarm de barbecue.
800 g entrecote
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
3 teentjes Look, olijfolie, peper, zout
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Meng de knoflookpulp met een flinke scheut olijfolie, peper en zout.
1 citroen, balsamicoazijn
4
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Doe het sap en de zeste bij de marinade. Voeg er een scheutje balsamico-azijn aan toe.
5
Leg het vlees in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Schep er de marinade over. Bedek met huishoudfolie en laat marineren.
6
Vul een kookpot met water. Doe er een flinke scheut zout bij en breng aan de kook.
400 g gnocchi
7
Kook de gnocchi gaar in het gezouten water.
8
Grill de entrecotes kort aan beide kanten op de hete barbecue.
boter
9
Verwarm een scheut olijfolie en een klontje boter in een pan.
oregano
10
Rits de blaadjes van de oregano en snipper ze fijner.
100 g Zwarte olijven
11
Giet de gnocchi af en laat uitlekken. Bak ze in de olijfolie met boter. Doe er de olijven bij en kruid met gesnipperde oregano, peper en zout.
1 bosje Rucola, basilicum
12
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet. Pluk de blaadjes van de basilicum. Schep ze door elkaar.
200 g kerstomaten
13
Halveer de kerstomaten. Meng ze door de salade. Breng op smaak met een scheutje balsamico, peper en zout.
14
Snijd de gegrilde entrecotes in dunne plakken.
100 g Parmezaanse kaas
15
Snijd de parmezaan met een dunschiller in krullen.
16