Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 170°C.

2

Snijd het vlees in grote stukken en verwijder overtollig vet.

3

Kruid het vlees met de gedroogde tijm, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout en wrijf het rondom in.

4

Snijd de selder en wortel in blokjes. Snipper de ui fijn.

5

Bak de stukken vlees rondom bruin in hete vetstof. Leg het vlees in een ovenschaal en voeg de ui, gepelde teentjes look, wortel en selder toe.

6

Giet er de bouillon en het tomatensap bij, dek af met folie en plaats de schaal minstens 3 uur in de oven.

7

Haal het vlees uit de ovenschaal en leg het in een grote kom. Gebruik twee vorken en trek het vlees uit elkaar.

8

Giet er wat van het kookvocht bij en voeg de barbecuesaus toe. Meng alles goed onder elkaar.

9

Serveer in een taco met gefermenteerde rode kool en verse kruiden. Dien op met extra saus.

10

Snijd of rasp de rode kool fijn. Rasp de wortelen schillen hoeft niet.Snijd de koriander fijn en meng samen met de kool wortel en yoghurt. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

11

Serveer de pulled pork in een taco met de koolsalade en enkele blaadjes verse koriander.