Instructies
4 personen
De koolsla met oosterse mayonaise
1
Neem een mengschaaltje en schep er de mayonaise in. Voeg een toefje grasgroene wasabi (Japanse scherpe mosterd) toe en een scheut (donkere) sojasaus.
2
Meng de drie ingrediënten, proef en voeg naar persoonlijke smaak meer wasabi of sojasaus toe, afhankelijk of je een sausje wil met een subtiele of een uitgesproken smaak.
3
Schil het stukje gember en rasp het vezelrijke stukje knol fijn. De pulp en het sap van de gember geven de saus karakter en frisheid. Roer en zet het sausje even opzij.
4
Spoel de witte kool. Schil de wortelen en de appel met de dunschiller.
5
Rasp de appel met een grove rasp. Meng een beetje van de oosterse mayonaise door de appelpulp om te vermijden dat het fruit verkleurt.
6
Rasp de wortelen en het stuk witte kool in een grote slakom.
7
Meng de appelpulp onder de groenten en voeg extra oosterse mayonaise toe tot je een smeuïge salade krijgt. Overdrijf niet met saus. Hou een restje mayonaise over om het gerecht later af te werken.
8
Spoel de takjes peterselie en koriander. Snipper de kruiden zeer fijn en meng ze door de salade. Voeg naar behoefte een beetje peper en zout toe.
De gekarameliseerde zalm
9
Neem de lap zalmfilet erbij en snij de vis in lapjes van een dikke centimeter breed. (ong. 50 g per lapje)
10
Verhit een pan op een matig vuur. Schenk er nadien een beetje olijfolie in.
11
Leg de lapjes zalmfilet in de hete pan en geef de zalm in geen tijd een korstje.
12
Voeg een kleine minuut later een beetje vloeibare honing toe en laat de vis kort karameliseren. (minder dan 30 seconden is voldoende)
13
Schenk wat sojasaus over de vis en blus de pan met een scheut limoensap. Je hoeft de lapjes zalm niet om te draaien. Zo blijft de vis voldoende mals.
Afwerking
14
Vul elke krokante tacoschelp met een flinke portie koolsla en leg er een een lapje gebakken zalm bovenop.
15