Instructies
4 personen
Citroenpudding
0,5 l melk, 1 vanillestok, 1 citroen
1
Breng de melk met de vanillestok en de zaadjes uit de vanillestok aan de kook. Schil de citroen en doe de zestes bij de melk. Houd het vruchtvlees van de citroen nog even apart.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
2
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot ruban. Voeg het puddingpoeder eraan toe en laat de machine nog even draaien.
3
Giet de melk met de vanillepeul en de citroenschil door een zeef bij de ruban. Zet het geheel weer op het vuur en breng ze al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
4
Pers het sap van de citroen bij de pudding en laat hem even afkoelen. Schep de pudding nadien in een spuitzak.
Bretoens zanddeeg
250 g bloem, 180 g boter, 90 g kristalsuiker, 90 g bruine suiker, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje grof zout
5
Doe de boter met de twee soorten suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuif grof zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de vlinder, tot het deeg begint te vormen.
6
Vet de taartring in met wat neutrale olie. Rol het deeg een 1 centimeter dik uit op een siliconematje of een vel bakpapier op een ovenplaat. Plaats de taartring over het deeg en duw hem goed in het deeg. Snijd het overtollige deeg weg.
7
Spuit de pudding in een grote cirkel op het deeg, zorg ervoor dat je een goede centimeter van de rand blijft.
8
Schuif de ovenplaat 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat ze nadien helemaal afkoelen.
Afwerking
0,2 l Room, 40 g bloemsuiker, 2 bakje frambozen
9