Doe de eierdooiers in een hoge maatbeker met een toefje wasabi, een scheutje sushiazijn, de opgelegde gember, een scheutje sesamolie, een scheutje water, de gepureerde rode biet en een scheutje sojasaus.
0,2 l arachideolie
11
Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
1 een toefje sriracha
12
Roer er een toefje sriracha door.
Afwerken en serveren
1 appel
13
Snijd de appel in heel fijne plakken en dan in dunne reepjes (julienne).
1 tl gember, 0,5 citroenen
14
Snijd de opgelegde gember wat fijner en meng met de appels. Doe er het sap van de citroen bij.
15
Snijd de resterende biet in dunne plakjes met de mandoline.
1 pak norivellen
16
Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op een bamboematje. De glanzende kant is de buitenkant van de sushi. Verdeel de rijst over het vel en druk goed aan. Laat aan de bovenkant een stukje open.
17
Leg wat plakjes rode biet op de rijst en verdeel een beetje appeljulienne in het midden.
18
Maak de bovenkant van het vel wat nat of doe er wat wasabi op. Rol het norivel op tot een sushirol.