Instructies

4 personen
1

Doe de bloem met de gist en het water in de mengkom van de keukenmachine. Laat de machine even draaien tot alles gemengd is.

2

Doe er een snuif zout en een scheut olijfolie bij en kneed tot een glad deeg.

TIPHet deeg mag niet aan je handen plakken. Als het te nat is, doe je er wat bloem bij. Bij te droog deeg, voeg je een klein beetje water toe.
3

Vet een grote kom in met wat olijfolie. Leg er de bol deeg in en dek af met een schone keukenhanddoek. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.

4

Breng water met een snuif zout aan de kook.

5

Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 2 tot 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen.

6

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

7

Strooi wat bloem op het werkblad.

8

Leg het deeg op het met bloem bestoven werkblad en kneed even door om te ontluchten. Bestuif het met wat bloem en rol het uit met een deegrol tot een rechthoek die iets groter is dan de bakplaat.

9

Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Leg er de lap deeg op.

10

Laat de mozzarella uitlekken en snijd hem in blokjes.

11

Bestrijk het middelste deel van het deeg met tomatencoulis. Leg er stukjes broccoli, mozzarella en ham op. Kruid met oregano en peper.

12

Snijd de zijkanten van het deeg in banden van ongeveer 3 cm breed.

13

Plooi de boven- en de onderkant naar binnen. Vlecht dan de stromboli dicht door telkens een band van links en rechts naar binnen te vouwen.

1 ei
14

Splits het ei en klop de eierdooier los met een klein beetje water. Bestrijk de rol met losgeklopt ei (doreren).

15

Bak de stromboli 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is. Dep vocht dat uit de stromboli loopt weg.

16

Serveer de stromboli warm.