Instructies

4 personen
1 blaadje gelatine
1

Laat de gelatine weken in wat koud water.

2 eieren, 40 g kristalsuiker
2

Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Houd de eiwitten even apart.

3

Klop de eidooiers met de suiker tot een bleke massa. (ruban)

1 scheutje Room
4

Verwarm een scheutje room in een steelpannetje.

5

Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme room.

125 g mascarpone
6

Giet de room met de opgeloste gelatine bij de ruban. Voeg er ook de mascarpone aan toe en meng het geheel goed.

7

Klop de eiwitten stijf.

125 g Room
8

Klop de room half op tot yoghurtdikte.

1 vanillestokje
9

Strijk het vanillestokje plat en snijd in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en voeg ze toe aan de ruban met mascarpone.

80 g Chocolade
10

Maal de chocolade tot stukjes en meng ze onder de ruban met mascarpone. Stort dit beslag in een nieuwe mengkom.

11

Spatel er eerst voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.

12

Meng er daarna voorzichtig de half opgeklopte room onder.

13

Dek het beslag af met wat folie en laat het minstens twee uur opstijven in de koelkast.

1 bakje aardbeien
14

Was de aardbeien en laat ze even uitlekken.

15

Zet wat kokend water klaar en laat daarin 2 lepels warm worden. Haal de opgesteven mousse uit de koelkast en schep er met de warme lepels een mooie quenelle van op een bord.

16

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in kwartjes. Verdeel de kwartjes over de quenelle.

4 spritskoeken
17

Verkruimel de spritskoekjes met je handen en werk er het dessert mee af.