Instructies
4 personen
De stoofpot
1.000 g rundstoofvlees, 1 een flinke eetlepel vijfkruidenmengeling, peper, zout
1
Breng het vlees op smaak met een flinke snuif five spice, peper en zout.
1 een klont boter, 1 scheutje arachideolie
2
Laat de boter en de neutrale olie heet worden in een casserole.
3
Leg de stukken vlees er één voor één in en kleur het vlees in de hete vetstof.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 2 Wortels, 1 rode paprika, 40 g gember
4
Pel de uien en de teentjes look. Schil de groenten.
5
Haal het vlees uit de casserole wanneer het gekorst is en houd het even apart.
6
Versnipper de uien en plet de teentjes look. Rasp de gember bij de uien en de teentjes look. Stoof ze aan in dezelfde casserole.
7
Snijd de wortelen in blokjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de wortelen en paprika toe aan de stovende groenten.
8
Voeg het vlees opnieuw toe aan de casserole met stovende groenten.
9
Bestrooi het geheel met een flinke eetlepel bloem en meng onder de groenten en het vlees.
2 kruidnagels, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 2 el honing, 1 sinaasappel
10
Breng de stoofpot op smaak met de kruidnagel, steranijs, het kaneelstokje, de honing en het sinaasappelsap.
0,3 l witte wijn
11
Laat het geheel even bakken en blus de stoofpot vervolgens met de witte wijn.
handvol Gedroogde abrikozen
12
Snijd enkele gedroogde abrikozen in stukken en voeg ze toe aan de stoofpot.
13
Breng de stoofpot op een zacht vuurtje aan de kook, zet een deksel op de pot en schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 1,5 u, tot het vlees gaar en zacht is.
De quinoa
1 scheutje olijfolie, 0,6 l groentebouillon
14
Zet een pannetje op het vuur en laat er olijfolie in heet worden. Bereid een groentebouillon in een steelpannetje.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
15
Pel de sjalot en het teentje look. Versnipper de sjalot en plet het teentje look. Stoof ze aan in de hete olijfolie.
300 g quinoa, tijm, laurierblaadjes
16
Voeg er de quinoa aan toe en breng op smaak met enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.
peper, zout, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje ras el hanout
17
Giet er de groentebouillon over en breng het geheel op smaak met peper, zout, kurkuma en ras-el-hanout. Breng het geheel zachtjes aan de kook, zet er een deksel op en laat de quinoa 10 tot 15 minuten garen.
18
Haal de stoofpot uit de oven.
platte peterselie
19