Leg de tak salie bij de groenten. Kruid met kruidnagels, tijm en laurier.
0,2 l witte wijn
7
Leg het vlees weer in de stoofpot en bevochtig met de witte wijn. Zet een deksel op de stoofpot.
8
Laat het vlees 2 uur garen in de voorverwarmde oven.
800 g aardappelen
9
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout. Giet ze af en laat ze afkoelen.
10
Smelt een klont boter in een pan. Bak de aardappelen.
1 bosje veldsla, olijfolie, balsamicoazijn
11
Spoel de veldsla. Meng hem met een likje olijfolie en een scheutje balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
12
Haal het vlees uit de oven. Giet eventueel een beetje water in de pot om de aanbaksels los te maken.
13
Snijd het vlees in plakken.
mosterd
14
Serveer een plak varkensschouder met de gebakken aardappelen en wat veldsla. Schep er de gare groenten en abrikozen over. Geef er een lepel mosterd bij.