Instructies

4 personen

De marinade

0,5 l Yoghurt
1

Doe de yoghurt in een kom.

1 limoen, 2 el tandoori-pasta, kurkumapoeder, 1 el garam masala
2

Pers de limoen. Doe het limoensap, de tandooripasta, een flinke snuif kurkuma en de garam masala bij de yoghurt en meng goed.

De stoofpot van lamsvlees

600 g lamsvlees
3

Leg de blokjes lamsvlees in de marinade. Laat 20 minuten marineren.

4

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

ghee
5

Smelt een klont ghee in een stoofpot.

TIP Ghee is geklaarde boter die je bij de Indische of Pakistaanse supermarkt vindt. In plaats van ghee kun je ook arachideolie gebruiken.
2 rode uien
6

Pel en snipper de uien. Stoof ze in de ghee.

3 teentjes Look, 1 rode chilipeper, 40 g Gember (stukje knol), 1 bosje koriander
7

Kneus de knoflook. Snijd de chili in stukken. Schil de gember. Haal de blaadjes van de koriander. Snijd de steeltjes in stukken. Houd de blaadjes bij voor de afwerking.

8

Doe de knoflook, chili, gember en steeltjes van de koriander in de blender. Mix grof en doe de mengeling bij de uien.

2 rapen, 3 Wortels, 3 aardappelen
9

Schil de rapen, de wortelen en de aardappelen. Snijd ze in blokjes. Doe ze bij de uien op het vuur.

70 g Tomatenpuree
10

Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken.

400 g tomaten
11

Giet er de tomatenblokjes bij.

12

Smelt een beetje ghee in een pan. Bak het gemarineerde lam hierin rondom goudbruin. Doe dat eventueel in een paar keren.

0,4 l kokosmelk, zout
13

Giet de kokosmelk bij de groenten en schep er dan het gebakken lamsvlees bij. Voeg er de overgebleven marinade aan toe en kruid met een snuif zout.

14

Zet een deksel op de stoofpot en laat 1,5 uur garen in de voorverwarmde oven.

15

Haal de tikka masala uit de oven.

4 plat brood
16

Zet de temperatuur van de oven op 180 °C en warm de flatbreads op.

TIPIn plaats van flatbreads kun je ook naan of pitabrood gebruiken.
17

Serveer de tikka masala met warme flatbreads. Werk af met de korianderblaadjes.