Instructies
4 personen
400 g varkensspiering, 400 g kalfsstoofvlees, peper, zout
1
Snijd de varkensspiering en het kalfsvlees in blokjes en breng het op smaak met peper en zout.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote stoofpot en kleur de stukken vlees erin aan.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn.
250 g Parijse champignons
4
Snijd de champignons in kwarten.
5
Haal het vlees uit de pot wanneer het goudbruin gebakken is en hou het even apart.
6
Smelt een nieuwe klont boter in de pot. Bak de champignons in de hete vetstof.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de snippers ui en de lookpulp mee aan.
2 el bloem, 70 g Tomatenpuree
8
Strooi een laagje bloem over de uien en laat kort meebakken. Voeg ook de tomatenpuree toe.
1 l Water, 0,1 l madeirawijn
9
Schep de stukken vlees terug in de pot. Giet het water en de madeirawijn erbij.
1 snuifje paprikapoeder, peper, 1 blokje Vleesfond
10
Kruid met een snuif paprikapoeder en peper. Breng verder op smaak met een blokje vleesbouillon.
tijm, laurier
11
Maak een bouquet garni van tijm en laurier. Leg de kruidentuil mee in de pot.
12
Laat het vlees en de saus pruttelen onder deksel op een zacht vuur.
250 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 30 g paneermeel
13
Doe het gehakt met de eierdooier in een ruime mengschaal. Kneed er het paneermeel door.
14
Rol gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
15
Laat de balletjes mee garen in de stoofpot.
1 bosje veldsla
16
Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
2 stronkjes witloof
17
Snijd het kontje van de witloofstronken. Snijd elke stronk vervolgens doormidden. Snijd het witloof in fijne reepjes en meng ze onder de veldsla.
slaolie, 1 scheutje azijn, peper, zout
18
Breng de witloofsalade op smaak met een scheutje slaolie en azijn. Kruid met peper en zout.
800 g diepvrieskroketten
19
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
dragon
20