Instructies
4 personen
1
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
1 konijn, peper, zout
2
Kruid de konijnenbouten met peper en zout en kleur ze in de bruisende boter.
6 Wortels, 1 pastinaak
3
Spoel de pastinaak en wortels grondig. Snijd de groenten in grove stukken zonder ze te schillen.
200 g spruiten
4
Was de spruiten, verwijder eventueel de buitenste blaadjes, snijd het kontje eraf en maak een kruisje in de onderkant zodat ze beter garen.
5
Draai tussendoor de konijnenbouten even om.
200 g gerookt spek
6
Snijd het stuk spek in reepjes (lardons) en verwijder het zwoerd.
7
Haal de konijnenbouten uit de pot wanneer ze een mooi kleurtje hebben en hou ze apart. Doe nu de spekjes in de pot.
2 ajuinen, 1 teentje Look
8
Snijd de uien en de look fijn en stoof ze samen met de spekjes aan.
9
Voeg de spruiten en de stukken pastinaak en wortel toe.
1 bosje rapen
10
Schil de raapjes, snijd ze in partjes en doe ze mee in de pot.
1 el bloem
11
Bestrooi de groenten met de bloem voor de binding van de saus (singeren). Roer goed.
3 flesjes bier
12
Leg de stukken konijn terug in de pot en giet het bier erbij totdat alles onder staat. Voeg eventueel wat water toe als het bier niet voldoende is.
tijm, rozemarijn, laurier, peper, zout
13
Bind de tijm, rozemarijn en laurier op en leg de bouquet garni in de pot. Breng alles op smaak met peper en zout.
1 el graanmosterd, 100 g pruimenconfituur
14
Voeg tenslotte de pruimenconfituur en de mosterd toe. Roer nog een laatste keer en zet het deksel op de pot. Laat minstens 45 minuten op een zacht vuur sudderen.
1.000 g Loskokende aardappelen, 2 eigelen, 1 scheutje melk, 50 g boter, 1 el graanmosterd
15
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar. Stamp ze daarna tot puree met de boter, de eigelen, de melk en wat graanmosterd.
peterselie
16