Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote kookpot op het vuur.
400 g kippenvlees, 200 g spek, peper, zout
3
Snijd het kippenvlees in stukken en bak ze in de olie. Snijd het spek ook in grote stukken en doe het bij de kip. Laat het mee bakken. Kruid met peper en zout.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes.
5
Schep het vlees uit de kookpot en houd apart.
6
Bak de uien en de knoflook in dezelfde kookpot.
1 venkel, 1 courgette, 1 aubergine
7
Snijd de venkel, de courgette en de aubergine in stukken en bak ze met de uien en de knoflook.
1 rode paprika
8
Schil de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd hem in stukken. Bak de paprika met de rest van de groenten.
9
Doe de kip en het spek weer in de kookpot en roer om.
70 g Tomatenpuree, 0,2 l rode wijn
10
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Giet er de rode wijn bij en laat droog koken.
paprikapoeder, gerookt paprikapoeder
11
Kruid met zacht en met gerookt paprikapoeder.
6 tomaten
12
Snijd de tomaten in stukken en laat ze meestoven.
0,25 bosjes basilicum, 0,25 bosjes Salie, 1 takje rozemarijn
13
Bind de basilicum, de salie en de rozemarijn samen met keukentouw. Leg de kruiden in de kookpot en kruid alles met peper en zout.
14
Zet een deksel op de kookpot en laat ongeveer een uur garen in de voorverwarmde oven.
500 g rigatoni
15
Kook intussen de pasta gaar in gezouten water.
1 een toefje Harissa
16
Haal de kookpot uit de oven en neem er het kruidentuiltje uit. Kruid eventueel bij met peper, zout en een toefje harissa.
Parmezaanse kaas
17