Instructies

4 personen

De peterseliepuree

800 g aardappelen, 4 uien, 2 teentjes Look, 1 bosje krulpeterselie, boter
1

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook en snijd de tenen in stukken.

2

Schil de aardappelen.

3

Smelt een flinke klont boter in een kookpot. Stoof de uien met de knoflook.

4

Doe de aardappelen in de kookpot en giet er een scheutje water bij.

5

Laat ongeveer 20 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.

6

Zet tegen het einde van de gaartijd het deksel schuin op de pan zodat het grootste deel van het vocht kan verdampen.

7

Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Snipper hem fijn.

Steenbolkschnitzel

800 g steenbolk, 200 g bloem, 200 g panko, olie, boter, peper, zout, 4
8

Kruid de vis met peper en zout.

9

Doe de bloem en de panko in een schaal.

10

Splits de eieren en klop de eiwitten los met een klein scheutje neutrale olie. Bewaar 2 eierdooiers. Gebruik de andere 2 eierdooiers in een andere bereiding.

11

Haal de vis eerst door de bloem, dan door het eiwit en tenslotte door de panko.

12

Verhit een bodem neutrale olie met een klontje boter in een pan. Bak de steenbolk goudbruin en krokant in de olie. Laat de vis even uitlekken op keukenpapier.

Afwerken en serveren

1 citroen
13

Plet de aardappelen met een klont boter.

14

Roer de peterselie en 2 eierdooiers door de stoemp.

15

Serveer de vis met de peterseliestoemp en een kwartje citroen.