Instructies

4 personen
800 g aardappelen
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.

1 teentje Look
2

Kneus de look en laat ze meekoken met de aardappelen.

4 eieren
3

Zet een tweede pot met water op het vuur en kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten.

1 el kappertjes, 1 el zure augurk
4

Snijd de augurken en kappertjes fijn. Doe ze in een kom.

0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes krulpeterselie, dragon, 0,5 bosjes Bieslook
5

Snijd alle kruiden fijn en doe ze mee in de kom. Zet apart.

6

Giet de eieren af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pel ze en scheid de hardgekookte eigelen van de hardgekookte eiwitten.

peper, zout, 2 tl mosterd, 1 scheutje azijn, 1 scheutje Water, 0,2 l arachideolie
7

Plet de eigelen en doe er de mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water bij. Giet de arachideolie er in een straaltje bij en klop het geheel op tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.

8

Snijd de hardgekookte eiwitten in stukjes en roer ze samen met de rest van de garnituur onder de saus.

450 g spinazie
9

Spoel de spinazie grondig. Snijd ze eventueel fijn.

1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 2 eigelen
10

Giet de aardappelen af en laat het teentje look erin. Stamp de aardappelen fijn en doe er een klont boter, een scheutje melk en de eigelen bij.

zout, peper, nootmuskaat
11

Roer de rauwe spinazieblaadjes onder de puree. De warmte van de aardappelen zal de spinazie doen garen. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.

peper, zout, 50 g chapelure
12

Kruid de visfilets met peper en zout en haal ze door de chapelure.

4 steenbolkfilets
13

Verwarm een scheut olie én een klont boter in een pan. Bak de visfilets in de hete vetstof tot ze een krokant korstje hebben.

14

Serveer de spinaziepuree met een stuk krokant gebakken vis en werk af met een lepel verse gribichesaus. Smakelijk!