Instructies

4 personen
1.000 g Schorseneren, 1 citroen
1

Spoel de schorseneren grondig in water. Schil ze, verwijder de uiteinden en leg ze vervolgens meteen in een ruime mengkom gevuld met citroenwater.

800 g Vastkokende aardappelen, zout
2

Spoel de aardappelen grondig onder koud water en snijd ze doormidden. Leg de aardappelen in een kookpot met gezouten water en kook ze gaar.

3

Leg ook de schorseneren in een kookpot en vul deze met water. Laat de schorseneren garen op het vuur.

olijfolie
4

Zet een klein pannetje met een scheutje olijfolie op het vuur.

80 g Parmezaanse kaas
5

Snijd de Parmezaanse kaas in blokjes en hak ze fijn in de cutter.

60 g pijnboompitten
6

Kleur de pijnboompitjes in het pannetje met olijfolie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.

0,25 teentjes Look, 60 g basilicumblaadjes, 0,15 l olijfolie
7

Doe het teentje look toe in de beker van de cutter met de blaadjes basilicum en de olijfolie. Maal het geheel fijn.

8

Voeg er de helft van de geroosterde pijnboompitjes aan toe en mix verder tot een smeuïge pesto.

0,25 limoenen, peper, zout
9

Meng het limoensap onder de pesto en kruid bij met peper en zout.

10

Giet de schorseneren en aardappelen af als ze gaar zijn.

boter
11

Zet het pannetje opnieuw op het vuur met een klontje boter en laat een andere klont boter smelten in de ruime pan.

600 g steenbolk, peper, zout
12

Kruid de steenbolk met peper en zout. Maak een inkeping in het midden en plooi de vis in twee.

olijfolie
13

Voeg nog scheutje olijfolie toe aan het pannetje met gesmolten boter en bak er de stukken vis in aan.

olijfolie
14

Doe ook een scheutje olijfolie bij de gesmolten boter in de ruime pan. Kleur er de aardappelen en schorseneren in.

1 een bakje kerstomaten
15

Snijd de kerstomaatjes doormidden en leg ze in een mengkom. Voeg er de rest van de geroosterde pijnboompitjes aan toe.

1 bosje Rucola, balsamicoazijn
16

Werk de salade af met rucola en giet er een scheutje balsamicoazijn over.

1 flinke snuif oregano
17

Kruid de aardappelen en schorseneren met oregano of Provençaalse kruiden.

18

Draai de vis om in de pan en zet het vuur onder de pan uit.

19

Blus de schorseneren en aardappelen met de pesto en een scheutje water. Meng alles onder elkaar.

20

Leg de schorseneren en de aardappelen op een bord. Schik er de salade bovenop.

olijfolie
21

Leg er tenslotte het stukje gebakken vis bovenop en werk af met een likje olijfolie.