800 g biefstuk, 250 g Parijse champignons, 3 rode paprika's, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,4 l bruine fond, 0,1 l wodka, 0,1 l Room, boter, 4 takjes tijm, 4 blaadje laurier, paprikapoeder, cayennepeper
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 180 °C.
3
Zet een ovenschaal in de oven zodat ze kan voorverwarmen.
4
Verwarm de bruine fond. Je kan ook zelf bruine fond klaarmaken.
5
Kruid het vlees met peper en zout.
6
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn. Schil de paprika’s en snijd ze in blokjes.
7
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier.
8
Smelt een klont boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Zorg dat de boter niet verbrandt. Doe er eventueel wat verse boter bij als dat toch dreigt te gebeuren.
9
Leg het vlees in de voorverwarmde ovenschaal en laat 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
10
Bak de champignons in de pan waarin het vlees gebakken is.
11
Doe de sjalotten en de knoflook in de pan als de champignons gebakken zijn.
lightbulb_outline
TIPBak eerst de champignons en doe er dan pas de sjalotten en de knoflook bij. Anders gaan de champignons stoven in plaats van bakken.
12
Doe de paprikablokjes in de pan en kruid met tijm, laurier, paprikapoeder en cayennepeper. Laat de paprika gaar worden.
13
Giet de wodka over de groenten en flambeer.
14
Blus met de warme bruine fond. Doe er de room bij en laat op een laag vuur inkoken.
15
Haal het vlees uit de oven, draai het om en verpak in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten zodat de sappen zich opnieuw kunnen verdelen.