Instructies
4 personen
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
180 g boter
2
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien met het ‘K’ hulpstuk.
120 g kristalsuiker
3
Voeg er de suiker aan toe en laat langzamer draaien tot je een romige massa bekomt.
220 g bloem, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
4
Weeg de juiste hoeveelheid bloem af. Doe er een snuifje zout en het bakpoeder bij.
1 ei
5
Voeg er het ei en een scheutje vanille-extract aan toe en laat de machine nog even draaien, tot het ei is opgenomen door het beslag.
6
Voeg er lepel per lepel het bloemmengsel aan toe tot je een mooi gebonden deeg bekomt.
7
Doe het beslag voor de koekjes in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit cirkels van het deeg op een ovenplaat met bakpapier of een siliconenmatje.
8
Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 15 à 20 minuten, tot de koekjes lichtjes beginnen te kleuren.
Room
9
Giet een flinke scheut room in een steelpannetje. Dit is geen exacte wetenschap, maar zorg voor voldoende room. Verwarm de room op het vuur.
100 g Chocolade
10
Breek de chocolade in kleinere stukjes. Doe er de hete room bij en roer onder de chocolade tot je een gladde ganache bekomt.
11
Haal de zachte koekjes uit de oven en laat ze afkoelen en uitharden op een rooster.
12