Doe de linzen in een kom met water en laat ze weken.
lightbulb_outline
TIPGeweekte linzen garen sneller. Voor een soep is het niet noodzakelijk om ze te weken, maar je verkort er de kooktijd wel mee. Spoel de linzen in elk geval voor je ze gebruikt.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
olijfolie
3
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
400 g chorizo
4
Snijd de chorizo in plakken en bak ze in de olie.
2 ajuinen
5
Pel en snipper de uien.
6
Haal de chorizo uit de soepketel met een schuimspaan. Stoof de ui in de chorizo-olie.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Doe de knoflook bij de uien en laat mee stoven.
1 Wortel, 3 stengels groene selder
8
Schil de wortel en snijd hem in stukken. Maak de selder schoon en snijd hem in kleine stukken. Doe de wortel en de selder in de soepketel.
1 jalapenopeper
9
Snipper het pepertje fijn (met de zaadjes als je van pikant houdt) en doe het bij de rest van de groenten.
1 groene paprika
10
Schil de paprika en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe ze in de soepketel.
2 aardappelen
11
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof ze mee aan.