Instructies

4 personen
600 g bavette
1

Snijd het rundvlees in dunne lapjes en daarna in reepjes of blokjes.

boter
2

Smelt een flinke klont boter in een grote pot en bak het vlees in de bruisende boter. Begin met de helft van het vlees zodat de boter niet te snel afkoelt.

4 rode paprika's, 4 ajuinen
3

Schil de uien. Verwijder ook de schil en de zaadjes van de paprika’s. Snijd alle groenten in sliertjes of reepjes en doe ze bij het vlees in de pot.

2 teentjes Look
4

Schil de look en plet de teentjes. Doe ze bij de groenten en het vlees.

2 stengels selder
5

Spoel de selder onder koud stromend water en snijd ze in kleine stukjes. Laat mee garen in de pot.

0,25 chilipeper
6

Snijd het stukje chilipeper fijn en doe het in de pot.

1 el Tomatenpuree, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje paprikapoeder
7

Voeg de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en gerookt paprikapoeder toe en roer alles goed.

2 blikken Tomatenblokjes, 2 l groentebouillon
8

Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en de groentebouillon toe.

tijm, laurier, rozemarijn, oregano, peper, zout
9

Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn, laurier en oregano. Leg ze in de pot en voeg ook een snuif zout en wat peper toe.

10

Laat de soep minstens een uur pruttelen.

krul- of bladpeterselie
11

Spoel de peterselie en snijd fijn.

200 g eiernoedels
12

Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat uitlekken.

200 g diepvrieserwten, 1 scheutje Engelse saus, zout
13

Voeg 10 minuten voor het serveren de erwtjes toe aan de soep en laat ze kort meegaren. Voeg ook een scheut Engelse saus en wat extra zout toe.

100 g Zure room
14

Schep eerst wat noedels in een soepkom of -bord en giet de soep erover. Werk af met een lepel zure room en wat fijngesneden peterselie. Smakelijk!