Instructies
4 personen
400 g Gezouten spek
1
Verwijder het zwoerd van het spek en snijd het verder in reepjes.
1 een flinke klont boter
2
Zet een ruime casserole met boter op het vuur. Bak de reepjes spek in de hete vetstof.
2 ajuinen
3
Snijd de uien in slierten en bak de sliertjes mee aan in de casserole.
4 stengels selder, 2 teentjes Look
4
Snijd enkele stengels selder fijn en voeg toe aan de casserole, gevolgd door de gepelde en geplette teentjes look.
3 rapen, 0,5 Witte kolen
5
Schil de rapen en snijd ze in blokjes. Laat de blokjes raap meestoven en rasp er tenslotte de witte kool bij met behulp van een mandoline.
3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
6
Bevochtig het geheel met de bouillon en breng verder op smaak met een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurierblaadjes. Laat het geheel ongeveer 1-2 uur licht koken op een zacht vuur.
7
Verwarm de oven voor op de grill.
4 beschuiten, 100 g gemalen kaas
8
Leg de beschuiten op een ovenschaal en strooi er de gemalen kaas over.
9
Schuif de beschuiten in de oven onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is. Houd de beschuiten in het oog, want ze kunnen snel verbranden.
4 rookworsten, 0,25 bosjes krulpeterselie
10
Snijd de rookworst in plakjes en hak de peterselie fijn. Houd ze aan de kant voor de garnituur op het einde.
1 scheutje Oxo, 1 flinke snuif witte peper, 3 tl mierikswortelen
11
Breng de soep op smaak met een scheutje Oxo, gevolgd door de witte peper en de mierikswortel.
12
Haal de toastjes uit de oven.
13