Instructies

4 personen
1 flinke scheut olijfolie, 3 ajuinen
1

Laat een flinke scheut olijfolie verwarmen in een ruime casserole. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de hete olie.

2 teentjes Look
2

Pel de teentjes look, snijd ze fijn en laat ze vervolgens meestoven met de ui.

2 blik Kikkererwten
3

Spoel de kikkererwten en voeg ze toe aan de stovende groenten.

1 flinke scheut olijfolie, 4 sneetjes Zuurdesembrood
4

Zet een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de sneden zuurdesembrood grof en bak ze in de hete olie.

2 l groentebouillon, peper, zout
5

Blus de stovende groenten met de groentebouillon en kruid bij met peper en zout.

3 tomaten
6

Verwijder de kroontjes en snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten. Kook de tomaten mee met de soep.

1 flinke snuif komijn, 2 dopje saffraan, peper, zout
7

Doe de croutons in de beker van de blender met de komijn, de saffraan, peper en zout.

8

Haal de tomaten uit de soep, snijd ze grof en voeg ook toe aan de beker van de blender.

4 eierdooiers, 1 teentje Look
9

Voeg ook de eierdooiers en het teentje look toe. Mix het geheel fijn.

1.000 g spinazie
10

Snijd de spinazie grof en doe ze bij de soep.

1 flinke snuif cayennepeper
11

Meng het broodmengsel onder de soep en voeg er de cayennepeper aan toe. Roer het mengsel onder de soep, zodat het goed opgelost is.

12

Serveer de soep in een diep bord.