keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
800 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
venkels (De parures )
2
Snijd de groene stukken (parures) van de venkel en hou ze apart.
lightbulb_outline
TIP
Hou wat van de fijne groene takjes apart om het gerecht mee af te werken.
2 venkels
3
Snijd de venkel in grote stukken, laat een goede klont boter smelten en stoof de venkel in de boter.
0,1 l Water, Tijm en laurier
4
Voeg er een scheut water, wat laurier en enkele takken tijm aan toe en zet er deksel op.
1 ui, 3 teentjes Look
5
Snijd de parures van de venkel in stukken en doe ze met grof gesneden ui en look in een pot.
1 el steakpeper, laurier
6
Voeg er de peper en de laurier aan toe en breng alles aan de kook.
1 eierdooier, 1 klont boter, 1 scheutje melk
7
Giet de gare aardappelen af en voeg er de dooier, de boter, een scheut melk en een snuif zout aan toe. Ga er met een pureestamper door.
1 scheutje Room
8
Giet een deel van de basis voor de saus door een zeef in een steelpan, voeg er de room aan toe en breng de saus aan de kook.
600 g snoekbaars (met vel)
9
Kruid de vis met peper en zout en bak hem op het vel in boter met een scheutje olie.
100 g boter
10
Voeg de boter toe aan de saus en laat ze al roerend oplossen.
2 el graanmosterd, 0,5 citroenen (Het sap), 0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l witte wijn
11
Breng de saus op smaak met de mosterd, het citroensap, peper en zout. Voeg hierna de wijn en azijn toe.
12
Voeg er de fijngesneden takjes van de venkel aan toe.
13
Schep wat puree in een bord en schik er een mooi stuk venkel bij. Leg er een stuk gebakken vis bij en werk af met de saus en een partje citroen.
expand_less
expand_more