Instructies

4 personen
800 g aardappelen, zout
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.

1.000 g mosselen, peper, zout, 0,3 l witte wijn, tijm, laurierblaadjes
2

Doe de mosselen in een ruime casserole en breng ze op smaak met peper, zout, witte wijn, enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier.

3

Plaats een deksel op de casserole en schud de mosselen regelmatig op tijdens het garen.

1 klont boter, 1 Sjalotten
4

Zet een steelpannetje met boter op het vuur. Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.

1 teentje Look, 4 stengels selder, 2 bakje Parijse champignons
5

Pel en snijd de look fijn. Voeg ze toe aan de stovende sjalot, gevolgd door de fijngesneden stengels selder en de in stukken gesneden champignons.

1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif kurkuma
6

Breng de groenten op smaak met de curry en kurkuma.

tijm
7

Bevochtig de groenten met de mosseljus en laat het geheel inkoken met enkele takjes tijm.

8

Haal de mosselen uit hun schelp.

600 g snoekbaars, peper, zout, 1 klont boter
9

Zet een ruime pan met een klont boter op het vuur. Bak de vis op de velkant in de hete vetstof en kruid bij met peper en zout. Duw de vis plat als hij zou opkrullen.

1 scheutje Room, peper, zout, 1 klontje boter
10

Doe een scheut room bij de saus en breng de saus verder op smaak met peper en zout. Meng er vervolgens een klontje boter en de mosselen onder.

dille, 0,5 bosjes Bieslook
11

Werk de saus enkele fijngesneden takjes dille en bieslook.

12

Serveer enkele aardappels met de mosselsaus en een stukje gebakken vis. Werk het bord af met enkele takjes dille.