Instructies
4 personen
1 scheutje olijfolie
1
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
3 ajuinen
2
Pel de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in de hete olijfolie.
5 stengel selder, 0,5 venkels
3
Spoel de selder en de venkel. Snijd de selder in grove stukken. Voeg ze toe aan de stovende ajuin. Snijd de venkel in stukken en voeg ook toe aan de pot.
4 Wortels, 4 teentjes Look
4
Schil de wortelen en snijd in grote stukken. Voeg toe aan de stovende groenten. Pel de teentjes look en snijd in stukken. Stoof de look mee aan.
1.000 g visgraten
5
Snijd de visgraten in enkele stukken en voeg toe aan de stovende groenten.
2 el Tomatenpuree
6
Doe er de tomatenpuree bij en roer onder de visgraten en groenten.
laurier, tijm, rozemarijn, 1 flinke snuif cayennepeper, 1 flinke snuif paprikapoeder, 1 dopje saffraan
7
Breng op smaak met enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm en rozemarijn, de steranijs, een flinke snuif cayennepoeder, een snuif paprikapoeder en een dopje saffraan.
1 scheutje cognac
8
Voeg er een flinke scheut cognac aan toe en laat meekoken.
9
Blus het geheel met 2 liter water en laat op een zacht vuur koken.
2 aardappelen
10
Schil de aardappelen, snijd in grote stukken en voeg toe aan de soep.
6 tomaten
11
Snijd de tomaten in grove stukken en doe ook bij de soep. Laat de soep 25 minuten doorkoken, tot alle groenten gaar en zacht zijn.
600 g Vastkokende aardappelen
12
Schil de kleine aardappelen en kook ze net gaar in pot gezouten water.
13
Giet de soep door de zeef. Laat de soep even verder koken.
14
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
1 scheutje Room, 1 klont boter
15
Giet een flinke scheut room bij de soep en voeg er een klont boter aan toe. Mix de soep.
800 g Noordzeevis
16
Snijd de vis in grote stukken. Breng op smaak met een flinke snuif zout en een flinke snuif cayennepeper. Pocheer de stukken vis in de soep en laat het geheel zachtjes inkoken.
1 bosje peterselie
17
Hak enkele takjes peterselie fijn.
18