Instructies
4 personen
Voor de smeus
600 g Corne de Gatte aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
500 g garnalen
2
Pel de grijze garnalen en houd ze even apart.
3
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, laat afkoelen onder stromend water.
1 een flinke scheut natuurazijn
4
Breng een hoge pot water met een flinke scheut azijn aan de kook.
90 g boter
5
Laat de boter smelten in dezelfde pot als die waar de aardappelen in gekookt zijn en laat de boter lichtjes kleuren zodat je een beurre noisette bekomt.
0,1 l karnemelk
6
Kruid de hazelnootboter met wat peper en zout, en voeg de karnemelk eraan toe.
TIPLet op de karnemelk mag niet koken, anders gaat hij schiften.
7
Pel en snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe bij de boter. Ga vervolgens kort met een pureestamper door de aardappelen.
1 snuifje cayennepeper, 2 el Zure room, 1 snuifje zout
8
Kruid de smeus met cayennepeper en zout, en voeg er de zure room aan toe.
Bieslook, kervel
9
Snipper de bieslook en kervel fijn en meng de kruiden onder de geplette aardappel.
Voor de gepocheerde eieren
4 eieren
10
Breek de eitjes in potjes.
11
Draai met een garde in het water wanneer het kookt zodat je een draaikolk krijgt.
12
Pocheer de eitjes 2 à 3 minuten in het zachtjes kokende water.
Voor de afwerking
13
Schep wat van de smeus in een diep bord en leg er een gepocheerd eitje bovenop.
14