Instructies

4 personen

Voor de smeus

600 g Corne de Gatte aardappelen
1

Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

500 g garnalen
2

Pel de grijze garnalen en houd ze even apart.

3

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, laat afkoelen onder stromend water.

1 een flinke scheut natuurazijn
4

Breng een hoge pot water met een flinke scheut azijn aan de kook.

90 g boter
5

Laat de boter smelten in dezelfde pot als die waar de aardappelen in gekookt zijn en laat de boter lichtjes kleuren zodat je een beurre noisette bekomt.

0,1 l karnemelk
6

Kruid de hazelnootboter met wat peper en zout, en voeg de karnemelk eraan toe.

TIPLet op de karnemelk mag niet koken, anders gaat hij schiften.
7

Pel en snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe bij de boter. Ga vervolgens kort met een pureestamper door de aardappelen.

1 snuifje cayennepeper, 2 el Zure room, 1 snuifje zout
8

Kruid de smeus met cayennepeper en zout, en voeg er de zure room aan toe.

Bieslook, kervel
9

Snipper de bieslook en kervel fijn en meng de kruiden onder de geplette aardappel.

Voor de gepocheerde eieren

4 eieren
10

Breek de eitjes in potjes.

11

Draai met een garde in het water wanneer het kookt zodat je een draaikolk krijgt.

12

Pocheer de eitjes 2 à 3 minuten in het zachtjes kokende water.

Voor de afwerking

13

Schep wat van de smeus in een diep bord en leg er een gepocheerd eitje bovenop.

14

Werk af met de garnalen.