Instructies

4 personen

Het sausje

200 ml mayonaise, 200 ml ketchup, 2 tl mosterd, 2 tl peper, zout, sriracha
1

Meng de mayonaise, ketchup en mosterd goed. Breng op smaak met peper, zout en sriracha. Zet koel weg.

De hamburgers

2 tl gerookt paprikapoeder, 2 tl ui poeder, 2 tl knoflookpoeder, zout, peper, cayennepeper
2

Meng alle gedroogde kruiden in een kommetje.

8 augurken, 4 hamburgerbroodjes
3

Snijd de augurken in plakjes. Halveer de broodjes.

1.000 g rundergehakt, Bakboter
4

Maak 4 gehaktballen met gelijke grootte van het gehakt. Verhit een plancha of grote pan. Wrijf lichtjes in met olie of boter. Je duwt de gehaktballen open tot ongeveer 1 cm dikte.

8 jonge kaas (plakjes)
5

Bak tegelijkertijd of in delen de hamburgers. Van zodra één kant gebakken is, draai je de burger om, strooi je er wat van de homemade bbq kruiden over en leg je er een plakje kaas op.

6

Bak ondertussen in een grillpan de broodjes met de snijkant naar beneden tot ze mooi krokant zijn.

sla
7

Smeer de onderkant van het broodje in met het sausje, stapel hier twee burgers op met wat blaadjes sla tussen, werk af met de augurk en zet het bovenste deel van de broodjes er bovenop. Serveer met de saus en wat extra salade.