Instructies
4 personen
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
600 g spruiten, 1 snuifje bicarbonaat
2
Kuis de spruitjes, breng een pot water aan de kook met wat bicarbonaat en kook de spruitjes gaar.
500 g gemengd gehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, peterselie, 1 Sjalotten, 1 eierdooier
3
Doe het gehakt met de gehaktkruiden, wat fijngesnipperde peterselie, fijngesneden sjalot en de dooier in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien of kneed het gehakt met je handen.
1 een beetje paneermeel, 12 plakjes ontbijtspek
4
Zet een kommetje met paneermeel klaar naast je werkvlak. Leg de plakjes spek open op je werkvlak, ongeveer drie plakjes spek per slavinkje. Maak een rolletje van het gehakt, ongeveer even lang als de drie plakjes spek en rol het gehakt in de plakjes spek. Dop tot slot de uiteinden van de slavinken in het paneermeel.
1 een klont boter
5
Doe een klont boter in een pan en laat ze warm worden. Leg de slavinken in de bruisende boter en bak ze aan alle kanten goudbruin op een zacht vuur. Schuif de pan nog 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
30 g boter, 40 g bloem, 0,5 l melk
6
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng de boter en de bloem op het vuur tot een stevige roux en giet de melk erbij.
150 g gruyere, citroensap, 1 el mosterd, 1 snuifje nootmuskaat
7
Breng de saus al roerend aan de kook en laat de kaas smelten in de saus. Kruid de kaassaus met peper, zout, enkele druppels citroensap, een eetlepel mosterd en wat nootmuskaat en voeg er tot slot de spruitjes aan toe.
8
Giet de aardappelen af en bloem ze even op het vuur.
9