Instructies
4 personen
De soep maken
2 krop kropsla
1
Was de sla grondig en giet af.
boter
2
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter.
4 ajuinen
3
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof de ui aan.
1 komkommer
4
Spoel de komkommer en snijd in schijfjes. Laat ook mee aanstoven.
2 teentjes Look
5
Pel en kneus de knoflook. Voeg samen met de sla toe bij de ajuin en komkommer. Houd enkele slahartjes langs de kant om later te gebruiken als garnituur.
2 l groentebouillon
6
Bevochtig de groenten met de bouillon.
1 aardappel
7
Schil de aardappel en snijd in grove stukken. Laat mee koken in de soep.
tijm, rozemarijn, oregano, laurier
8
Maak een bouquet garni met tijm, rozemarijn, oregano en laurier. Leg de kruidentuil in de soep.
peper, 1 snuifje zout
9
Breng de soep op smaak met een snuifje zout en een draai van de pepermolen.
10
Zet het deksel op de pot en laat alles koken.
De toast met kruidenkaas bereiden
11
Zet de oven aan op de grilstand.
100 g kruidenkaas, 0,5 bosjes peterselie, dragon, 0,5 bosjes Bieslook
12
Snijd de kruiden fijn en meng onder de kruidenkaas.
2 tl mierikswortelen
13
Voeg de mierikswortel toe om de kruidenkaas wat pittiger te maken. Kruid af met flink wat peper.
1 sneetje Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
14
Snijd het brood met een gekarteld mes in dikke sneden en rooster tot ze goudbruin zijn.
15
Haal de kruidentuil uit de soep en giet de helft in de blender. Mix tot een glad geheel. Voeg aan de andere helft wat kruidenkaas toe en mix ook glad. Giet beide delen terug bij elkaar en roer om.
gerookte heilbot, tuinkers
16
Smeer wat van de kruidenkaas op de toast en beleg met de gerookte heilbot. Werk de toast af met tuinkers.
De soep afwerken
17
Voeg als garnituur wat van de knapperige slahartjes toe aan de soep.
18