Maak een bouquet garni (kruidentuiltje) van laurier, tijm en oregano. Bind de blaadjes laurier samen met de tijm en de oregano. Laat het kruidentuiltje meestoven met de andere ingrediënten.
13
Laat de groenten met de kruiden enkel minuten stoven en roer ze regelmatig even om.
14
Schenk de kippenbouillon bij de groenten. Laat de soep pruttelen op een zacht vuurtje.
100 g gerookt spek
15
Neem de dikke sneetjes gerookt spek erbij en snij ze eerst in fijne reepjes en vervolgens in kleine blokjes.
boter
16
Verhit een braadpan op een matig vuur en smelt daarin een klein beetje boter.
17
Bak de spekblokjes knapperig in de hete boter. Roer regelmatig even in de pan.
200 g kippengehakt, 1 ei, 60 g paneermeel
18
Doe het kippengehakt in een mengschaal en voeg er het ei bij, samen met het paneermeel en de gebakken stukjes spek.
60 g Parmezaanse kaas, peper, zout, nootmuskaat
19
Rasp de Parmezaanse kaas bij het vleesmengsel en meng alles tot een homogeen gehakt. Kruid het mengsel met wat peper van de molen, een snuifje zout en wat nootmuskaat.
20
Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze glad met de staafmixer. Hou de soep warm op een zacht vuurtje.
100 g kruidenkaas
21
Schep de kruidenkaas in de soep en mix het ingrediënt er nog even door.
22
Was je handen en rol balletjes van het gehakt. Gaar ze in de hete soep.
23
Snij de blaadjes van het slahart (die je opzij hebt gehouden) in kleine stukjes.
24
Serveer de soep met zoveel mogelijk balletjes in een diep bord of een soepkom. Strooi er wat van de knapperige verse slablaadjes over.