Instructies

4 personen

De gnocchi

3 aardappelen
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

2

Giet de aardappelen af en laat ze drogen op het vuur. Ze moeten zo droog mogelijk zijn.

50 g Parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, pepers, 125 g bloem
3

Prak de aardappelen een beetje in de kom van de keukenmachine. Rasp er de Parmezaan bij en voeg er de eierdooiers aan toe. Kruid met peper. Laat de machine draaien en doe er lepel per lepel de bloem bij. Mix tot een stevig deeg.

bloem
4

Bestuif het werkoppervlak met bloem. Rol het deeg tot een worst en snijd het in stukken van 2 tot 3 centimeter.

5

Breng water met een snuifje zout aan de kook.

6

Kook de gnocchi kort in het water. Ze zijn klaar als ze bovendrijven.

7

Schep ze uit het water met een schuimspaan en doe ze in een kom met koud water. Zo vermijd je dat ze aan elkaar kleven.

De sint-jakobsnoten

boter
8

Smelt een klont boter in een pan.

12 St. Jakobsnootjes, pepers, zout
9

Kruid de Sint-Jakobsnoten met peper en zout, en bak ze kort in de boter.

Afwerken en serveren

1 bosje Rucola
10

Spoel de rucola en laat uitlekken in een vergiet.

0,5 bosjes peterselie
11

Haal de blaadjes van de peterselie en snipper ze fijn.

boter
12

Doe een nieuwe klont boter in de pan waarin de sint-jakobsnoten gebakken werden. Bak de gnocchi in de pan.

0,5 citroenen
13

Doe de peterselie bij de gnocchi. Laat kort meebakken. Blus met het sap van de citroen.

14

Leg de sint-jakobsnoten terug in de pan om op te warmen.

50 g Parmezaanse kaas
15

Serveer de gnocchi met sint-jakobsnoten, wat rucola en een beetje Parmezaanschilfers.