Instructies
4 personen
De meringue
1
Verwarm de oven voor tot 110 °C.
200 g Chocolade
2
Breek de chocolade in stukken in een kom. Zet de kom boven een kookpot met kokend water. Laat de chocolade au bain marie smelten.
6 eiwitten, 300 g kristalsuiker
3
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine. Voeg er de suiker lepel per lepel aan toe als het eiwit al redelijk opgeklopt is. Laat de keukenmachine draaien tot de suiker is opgenomen.
10 g cacaopoeder
4
Spatel de gesmolten chocolade door het eiwit. Voeg er het cacaopoeder aan toe.
5
Doe de meringue in een spuitzak.
TIPEen spuitzak vul je het gemakkelijkste door hem in een maatbeker te zetten en over de rand te vouwen.
6
Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of bakpapier. Spuit toefjes chocolademeringue op de bakplaat.
7
Bak 1 uur en 30 minuten in de voorverwarmde oven.
8
Laat ze afkoelen op een rooster.
De zandkoekjes
150 g boter, 50 g vanillesuiker, 100 g kristalsuiker
9
Meng de malse boter met de vanillesuiker en de suiker in de keukenmachine.
1 vanillestok
10
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en doe ze bij de boter.
1 ei, 1 snuifje zout
11
Voeg er het ei en een snuifje zout aan toe.
300 g bloem
12
Doe lepel per lepel de bloem bij het deeg.
13
Maak een bol van het deeg. Verpak het in huishoudfolie en laat opstijven in de koelkast.
14
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
15
Rol het deeg uit op het werkblad tot ongeveer 1 cm dikte. Steek koekjes uit met een vormpje.
16
Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of bakpapier. Leg er de koekjes op.
17
Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
18