Instructies

4 personen

Voor de linzenpuree

250 g groene linzen
1

Laat de groene linzen een uurtje weken in water.

600 g frietaardappelen, 1 teentje Look, 1 laurierblaadje, rozemarijn
2

Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken. Spoel de geweekte linzen en kook ze samen met de aardappelen gaar in een pot gezouten water. Leg ook een takje rozemarijn, laurier en een gepeld teentje look in het water.

3

Giet de linzen en de aardappelen door een zeef wanneer ze gaar zijn en verwijder de rozemarijn en de laurier.

1 eierdooier, 1 klontje boter, 1 scheutje melk
4

Voeg een scheut melk, een klont boter en een dooier toe en ga er met een pureestamper door. Kruid met peper en zout.

Voor de saus

0,5 aubergine, 0,5 courgettes, 1 paprika
5

Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Schil de aubergine en de paprika en snijd in blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes en stoof alles aan in de olie.

1 ajuin, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
6

Snijd de gepelde look, de gepelde ui en de chilipeper fijn. Laat meestoven.

paprikapoeder, Provençaalse kruiden
7

Laat het geheel even stoven en kruid met paprikapoeder en Provençaalse kruiden.

1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
8

Voeg de tomatenpuree toe, laat even bakken en blus met de witte wijn.

1 blikje Tomatenblokjes
9

Laat het geheel inkoken op een zacht vuur en voeg er de tomatenblokjes en een blikje water aan toe.

200 g kerstomaten, 2 el Zwarte olijven, 2 el kappertjes
10

Snijd de olijven en de kappertjes fijn. Snijd de kerstomaten in twee. Voeg alles toe aan de saus en laat mee opwarmen.

Voor de vis

1 klontje boter
11

Verwarm een klontje boter en een scheut olijfolie in een ruime pan.

400 g schelvis
12

Kruid de vis met peper en zout, verdeel in gelijke porties en bak ze aan beide kanten goudbruin.

13

Schep wat linzenpuree op een bord en lepel de groentesaus erbij.

De afwerking

1 bol Mozzarella, basilicumblaadjes
14

Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel de stukjes over het bord. Werk af met een stuk gebakken vis en enkele blaadjes basilicum.